Ubatuba, Brazílie
Ubatuba, Brazílie - 1957

Vzácný případ havárie UFO s fyzickým důkazem. Na pláži Ubatuba v Brazílii 14. září 1957 došlo k havárii UFO.

Příběh začal, když Ibrahim Sued, zpravodaj pro O Globo v Brazílii (hlavní noviny), obdržel dopis 13 září 1957. Dopis byl podepsán, ale podpis je nečitelný. Kousky bílého kovu kovu, které padaly z explodující disku byly sebrány a přiloženy do dopisu. Autor dopisu popisuje událost, v níž létící disk" explodoval nad pláží v Ubatuba, v provincii Sao Paulo.

"Jako loajální čtenáře vašeho sloupce a pro Vaše čtenáře, Vám posílám nějaké infromace o které může být velký zájem v novinách . Pokud si myslíte, že existují, samozřejmě. Nikdy jsem nevěřil tomu, co bylo řečeno nebo publikováno o nich . Ale je to jen pár dní co jsem byl nucen změnit názor. Byl jsem na lovu s přáteli na místě v blízkosti města Ubatuba, Sao Paulu, a najednou jsem spatřil létící disk. Blížil se k pláži neuvěřitelnou rychlostí a hrozila nehoda, že se zřítí do moře. V poslední chvíli, když už téměř narazil na vodu, udělal obrat ostře vzhůru a vylétl rychle vzhůru. S očima v úžasu jsme sledovali podívanou, najednou se disk vznítil a rozpadl se na tisíce ohnivých fragmentů, které padaly z nebe s nádhernými výbuchy. Bylo to jako ohňostroj, a to i v poledne. Většina z těchto fragmentů, téměř všechny spadli do moře, pár kousků spadlo v blízkosti pláže a my jsme sebrali několik kousků tohoto materiálu, který byl jako bílý papír. Posílám Vám několik vzorků. Předejte vzorky k analýze, já nevím kam vzorky odeslat. Nikdy jsem neslyšel o nalezení létajícího talíře, fragmentů nebo části talíře, které by byly nalezeny. "

Dva ze tří vzorků byly zaslány do APRO, zatímco třetí byl zkoumán v brazilských výzkumných UFO Dr. Olavo Fontes.Tři vzorky vypadaly jako kousky kovu a silně oxiduje nepravidelný, šedo-bílý mat.

Jeden z původních fragmentů, vzorek č.1 určený pro Dr. Olavo Fontes, byla rozdělený do několika částí a dva kusy byly předloženy spektrografické sekci laboratorní produkce nerostů semi-kvantitativní emise k spektrochemické analýze. Jeden vzorek byl analyzován Dr. Luisa Maria a doktorem Barbosou. Analýza překvapivě ukázala, že vzorek obsahoval pouze prvek hořčík. Vědci také uvedly, že všechny stopové prvky obsažené v normálním hořčíku chyběly.

Druhý fragment vzorku č. 1 byla předložen k spektrografické analýzy pana Elson Teixeira laboratoře Mineral Production. Pan Teixeira potvrdil zjištění Dr. Barbosy, že Vzorek č. 1 byl čistý hořčík. Další testy byly prováděny na fragmentu vzorku č. 1. Jednalo se difrakční analýzu, měření hustoty a radiační testy.

Výzkum Dr. Barbosy a pana Teixeira potvrdil, že je možné vyrobit jakýkoli prvek, teoreticky, ovšem ne naprosto čistý. Tyto výsledky jsou proto často citovány zastánci UFO mimozemského existence jako důkaz, že materiál z Ubatuba musí být mimozemského původu.

Aktualizováno:   24.05.2012 - 20:27:50